Як утворюється ціна на діаманти

Формування вартості конкретний діамант починається з алмазу, тобто. вихідної сировини. так, чим кращі технічні характеристики ювелірних алмазів, тим вищою буде і вартість ограненого каміння.

У середньому заради одного однокаратного алмазу переробляється близько 250 тонн породи, а після обробки камінь зменшується приблизно половину своєї маси. Таким чином, щоб отримати діамант вагою 1 карат, необхідно переробити близько 1 млн. тонн руди!

Ринок алмазної сировини ділиться на 2 сектори: сайдхолдери, тобто. компанії, що мають доступ на лоти необроблених алмазів безпосередньо компаній-добувачів — De Beers (DTC), Rio Tinto, BHP Billiton, АЛРОСА та компанії-огранщики.

Середня ціна необробленого алмазу – це близько 40-50% ціни кінцевого продукту – діаманта. Продажна ціна діаманта повинна закрити як витрати на огранювання, так і ризик, що камінь буде пошкоджений у процесі або виявиться менш видатних характеристик.

Професіонали з продажу каміння так і називають цей процес — алмазне казино зі своєю специфічною рулеткою. Початківцям тут не місце.

Фінансова криза, що почалася в 2008 році, до речі, зробила неймовірне: зрівняв ціну на готові діаманти з вихідною алмазною сировиною, тим самим розоривши багато обмежувальних підприємств.

Отже, маємо готовий діамант. Після цього він проходить гемологічну експертизу та отримує сертифікат якості, з яким входить до прайсів алмазних бірж (Алмазна біржа Ізраїлю, алмазна біржа Антверпена).

Для нас із вами, тобто. кінцевих споживачів, вартість обчислюється з урахуванням усіх націнок, що сталися під час «подорожі» каменю.

За матеріалами diams.ru

Комментарии к записи Як утворюється ціна на діаманти отключены

Filed under Історія діамантів, Цікаві факти

Comments are closed.