Від алмазу до діаманта

Історія про те, який шлях проходить дорогоцінний камінь, перш ніж опиниться у магазині. Діамант — найвідоміший і найпопулярніший коштовний камінь. Нижче представляємо вашій увазі цікаву інфографіку.

Источник фото: сайт «АЛРОСА»

  1. В даний час для обробки алмазів все також застосовуються алмази ж, хоча і відбувається поступове впровадження лазерних установок для деяких окремих операцій.
  2. Попереднє обстеження проводиться для того, щоб визначити, як саме будуть оброблятися ті чи інші алмази — вони поділяються за різній формі, виділяють ті, які будуть надалі розпилювати, і ті, які потрібно буде розколоти або подшлифовать. Виділяються окремо кристали з різними дефектами, визначається конкретне розташування цих дефектів. У кінцевій стадії цього процес приблизно визначається вага майбутнього діаманта, його геометрія і приблизна вартість.
  3. Для розмітки кристала на його поверхню наносять спеціальні лінії, за якими алмаз надалі буде розколотий або розпиляний, якщо ж необхідна буде підшліфовка — визначають площину майданчики кристала. Основна мета цього етапу — так розмітити кристал, щоб в результаті вийшов один або кілька діамантів з максимальною вартістю.
  4. У ході розпилу або расколки алмаз ділиться на оптимально можливі, на думку технолога виробництва, кристали. Такий поділ часто приховує або повністю видаляє дефекти алмазу.
  5. Підшліфовка включає в себе процес зняття з алмазу зайвої маси, якщо початкові кристали мають неправильну форму.
  6. Обдирання — це найважливіший етап усього процесу, від якого залежить подальше використання діаманта, на цьому етапі алмаз набуває вже початкову форму майбутнього діаманта.
  7. Ограновування — це процес нанесення граней на алмаз під необхідним кутом, що дасть алмазу можливість максимально переломити всі промені потрапляє на нього світла. Ограновування виходить шляхом тертя алмазу про шліфувальний алмазний диск, а потім на кристал наносять основні і додаткові грані.
  8. Полірування каменю в подальшому надає йому максимальну чистоту і високий коефіцієнт відбиття каменю.
  9. Кінцевим етапом обробки кристала є промивка його спиртами і кислотами, яка видаляє масла і забруднення з алмаза, отримані в процесі обробки.

Надалі діаманти сортують за каратам, огранюванні, кольором відповідно до існуючої галузевої класифікацією.

Комментарии к записи Від алмазу до діаманта отключены

Filed under Корисне

Comments are closed.