Бразильські алмазні родовища

Історія бразильських амазних родовищ почалася в далекому 1725 році, коли завдяки щасливому випадку один потугальський чиновник помітив, що золотошукачі на копальні Ріу-дос-Мариньус виповзують для гри в карти дивні кристали. Оскільки цей пан до Бразилії пожив в Індії, то зміг констатувати в цих камінчиках справжні алмази.

Через кілька років каміння було привезено до столиці Португалії — Лісабон, а вже звідти до ювелір амстердамів, які славилися на всю Європу якістю оцінки.

Паралельно в Бразилії продовжувалися посилені пошуки метородінь і в 1730 район Серру-ду-Фріу був оголошений власністю порутугальської корони. ля роботи на рудниках неподалік було засноване містечко Діамантіну (буквально Алмазне), яке стало першим містом бразильських старателів.За геологічною класифікацією всі бразильські родовища алмазів є вторинними і є результатом природної ерозії первинної кімберлітової трубки.

З відкриттям бразильських родовищ європейський ринок був буквально завалений алмазами і як наслідок ціни на діаманти впали до 1735 на цілих 70%.

  Так, Португалія сама постраждала від свого алмазного прагнення, знизивши свої заморські колоніальні доходи. У спробах стабілізувати алмазний ринок було впроваджено схему, згідно з якою в 1735 по 1773 роки райони родовищ ділилися на ділянки, які здавалися в оренду великим промисловцям, які платили дуже високу оренду землі, внаслідок чого видобуток алмазів не тільки не падала, а й постійно підвищувалася. Таким чином влада змогла підтримувати постійний попит на алмазному ринку.

У 1772 році португальська корона оголосила повну націоналізацію всіх бразильських родовищ золота та алмазів, проте через віддаленість колонії та погану орієнтацію в цьому бізнесі, видобутки скоротилися, зате почастішали крадіжки та контрабанда. Тільки після здобуття незалежності в 1822 році, новий бразильський уряд повернув копальні та копальні приватним промисловцям.

Наприкінці 18- початку 19 століть алмазний ринок залишався стабільним, т.к. підтримувався неослабним попитом.

У 1890 та 1901 роках на територіях нинішньої Гайани (Британська Гвіана) та Венесуели було виявлено ще кілька великих вторинних родовищ алмазів, сполучених з бразильськими.

По сьогоднішній день у Бразилії знаходять все нові і нові родовища, розробка яких ускладнюється місцевістю, що важко проходити.

За матеріалами diamondexpert.ru

Комментарии к записи Бразильські алмазні родовища отключены

Filed under Історія алмазів

Comments are closed.